Gott nytt!!!


Nu har vi  avslutat 2017 och ska lite smått börja blicka framåt mot 2018. 
Spännande! 
Men inte riktigt än. 
först är det mysbyxor hela dagen, pizza vid fem (hoppas att det är en bra tid då jag misstänker att det blir kö på pizzerian senare i     kväll).  (null) Man ska inte ägna för mycket tid i det förflutna tänker jag, man kan minnas men inte leva det förflutna, man kan se framåt med nyfikenhet och tillförsikt. 
Men man ska framförallt leva i nuet. 
🙏🏼
(null)
Den sista veckan av 2017 bjöd på många möten med  för mig viktiga personer. 
❤️
(null)
Vi firade jul tre gånger, alla på olika sätt, alla lika viktiga. 
Vi fick vi besök av en tomte med spruckna byxor, hoppas att hen kommer ihåg att laga dem till nästa år bara😜
(null)
Vi fick njuta av fint sällskap  på självaste julafton. 
(null)
Mysiga tomtar och vovvar överallt! 

(null)
Det låter väl kliché, men den bästa julklappen är att få tillbringa tid med barnen. Bara att få vara med dem är nog.. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Så. 
Efter julafton kommer juldagen och då fick vi fira jul igen på ett mysigt, lugnt och trevligt sätt. (null)
Det är inte klokt hur stor skillnad det blir på livet i stort när man börjat acceptera, implementera och ev. lite smått planera alla egenskaper man själv ock de andra runt om en består av. 
Hur mycket förväntningar kan krocka, och hur jobbigt saker kan bli om man låter förväntningar ock tankar om hur allting "SKA vara" får styra. 
Istället för att tänka det som är det är och det som blir det blir, iallafall när det gäller att ha en mysig helg med de käraste man har. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)


(null)

Att kunna gå undan en stund mitt i allt. Att avstå leken, spelet, stunden av prat för att vårda det värdefullaste man har, är en styrka som jag vårdar och ska låta blomma mer i år. 
(null)
För att kunna förklara för andra behöver man först och främst förstå sig själv! 
Jag har egentligen massor av mer bilder och saker att dela med mig av, men det kommer i andra inlägg. 
Sen den nya uppdateringen av den här appen kom ock i kombo med min telefon har det bara blivit kaos. 
Mitt i skrivandet blinkar skärmen till och allt jag skrivit försvinner. 
Bilder text allt och jag blir så trött. 
Så för att slippa den känslan får det bli kortare inlägg  från ock med nu! 
Puss 


Förväntningar

Förväntningar kan se olika ut.
Det kan vara att nyfiket stå och skaka på ett paket man ska få imorgon, ivrigt undersökande för att försöka lista ut vad som finns där inne.
Det kan vara att man förväntar sig att allt ska "vara som vanligt", och att det man själv tänker "ska vara"  är det som ska ske. 
Förväntningar kan vara ganska mysiga men när de inte infrias kan det kännas ganska tufft. 
(null)
Det verkar som om det är dags att jag börjar förstå att mina tjejer börjar bli stora. Att deras liv mer och mer sker utanför oss i familjen. Det är väl så det ska vara, men det är svårt att hantera det tycker jag faktiskt.
(null)
Jag måste på nåt sätt försöka inse att jul, nyår (det var iofs flera år sedan vi firade nyår tillsammans...) kanske till och med födelsedagar inte längre behöver vara strikt familjebaserade. Att familjen inte längre är det viktigaste för just de ändamålen 
(null)Och att man i en  viss ålder börjar att bli sin egen familj och kanske till ock med börjar tycka att vissa traditioner faktiskt inte är nödvändiga längre.
Även fast mamma och pappa tycker det.
(null)
Kram

Jul jul strålande jul

Den här veckan har varit full av aktivitet och vila i en salig blandning. 
Jag är tacksam för proffsigt bemötande av "min"  läkare som nu föreslagit en plan för  ett hållbart liv, för mig ända fram till mars. 
Deltid på jobb, deltid hemma och planerad egentid är vad som måste till för att starta igång 2018 på bästa sätt. Och så ska det bli, jag har många möjligheter att lyckas.  (null)
I måndags utmanande jag mig med julbord tillsammans med ett hundratal andra pedagoger. Utsikten var fin, maten helt ok men ljudnivån var hemsk. Jag stod ut i två timmar tack vare fina C&C som fanns i mitt sällskap  ❤️🙏🏼❤️.men efter två timmar var det stopp ock jag ville bara åka hem.  
😅🎄🎅🏽 Kanske var det i samband med att medicinen gick ur kroppen, ljud och annat brukar märkas så mycket mer då...
(null)
Här satt jag en stund i lugn och ro och väntade på att få åka hem.
(null)
Så "ledig" tisdag med morgonpromenad innan jag gav mig själv ensamtid och lugn hemma ett par timmar. Som balsam för hjärnan och möjlighet att landa i allt från måndagen samtidigt som jag  kunde samla kraft inför kommande arbetsdagar. 
(null)     Lilleman i mörket framför mig. Promenad hem från fritids och jag tänkte använda bilden för att visa honom hur dåligt han syns utan reflexvästen...

(null)
Klokord på vägen🙏🏼😆
Ganska fyndigt om jag får säga det själv😜
(null)
Så här fin dessert får man när man lånar ut en lusselinne till en vän 😍 mums! 
(null)
Och så här fina saker får man när man jobbat en termin med härliga elever och föräldrar. 
❤️
(null)
Såååå goda. Jag åt en halv påse på en gång.. snart dags för mens kanske...

En kollega ock vän har inspirerat mig till att hålla i mitt joggande. Jag tar mig ut fler dagar än förr och tycker både om och inte om det. Men jag har förstått att hjärnan mår bra av pulshöjande akitiviteter så jag ska inte ge upp. Dessutom är det så skönt efter löp-gå-löp-gå-rasa-yin-i-en-hög-stunderna! Jag tror att medicinen har ett finger med i spelet  även där. Jag har mycket lättare att ta tag i vissa saker nu och även att se vinningar i saker som i stunden är skitjobbiga .... wow liksom 
(null)
Så har familjen Annorlunda äntligen fått en toalett till!! Så skönt att slippa köa och diskutera vem som ska få gå in först, duscharen eller toabesökaren!
(null)
Jobbade bara två timmar igår så jag hade energi kvar att städa. Det var väldigt längesen jag hade sådan ork.  Det är jag tacksam för. Tror att medicinen hjälper där med. Den stänger ute alla intryck jag annars skulle behöva  uppleva under en dag och gör att energin räcker till mer! Wow liksom där med. 
(null)     Fina ord i en fin gran.
I år känner jag mig mycket lugn inför själva julaftonen, mycket av den förväntansångest jag dragits med i så lång tid är som bortblåst. Jag tänker att det löser sig, det som varit har varit, det som är det är och det som blir det blir. I sann buddistisk anda! 
🙏🏼
Fast livet kan vara turbulent i en familj med adhd. Det ska man inte förminska. 
Jag känner det som att jag landar mer och mer i det  med. Som att jag accepterar mer och mer att livet faktiskt är tuffare för vissa och att det är ok att be om hjälp. 
Det är ok att bryta ihop, att inte orka, att komma igen, igen och igen. 
Story of my life. 
Men det är ok. 
För det är ju så! 
Och jag har ett liv som jag älskar, jag har människor i mitt liv som jag älskar och jag har mening med saker jag gör, och bara det är ju något stort och vackert, att det man gör har betydelse...
❤️❤️❤️

(null)
Bild från DN:s hemsida i morse på det "mystiska" ljusskenet i USA igår. En raketuppskjutning visade det sig. Men så vackert! 
(null)
Jag sprang idag med. Fast skogen var full av is. Det gick bra, det var hemskt backigt och trist, men det var skönt efteråt. Då när man får rasa ihop i en liten yin-yoga-hög hemma på golvet och njuta av djup stretch! 
(null)
Den här underbara himlen får avsluta mitt inlägg. 
I morgon är det julafton och jag önskar att alla får en god jul. 
❤️🎄❤️