På väg....

(null)
Sitter på planet och hör folk bli mer ock mer upprörda över att vi nu är 45 min. sena medan högtalarna om och om igen spelat TUIs "let the sunshine in".  Som om skränig musac på nåt vis skulle lugna folk 🤣! 
(null)
Vi har varit uppe sen 4 och nu vill vi bara komma iväg,lyfta och få  somna om🙏🏼
(null)
Kaptenen berättade just att idag är det molnigt på ön. 
Regn till och med... 
Molnigt 4 dagar framåt. 
Yeaaajjj!
✈️
Men det blir nog bra ändå. 
Om vi nu inte störtar på vägen som Lilleman oroar sig för.
🦈
Man kan bli uppäten av en haj också om man badar för långt ut...
🦂
Eller stucken av en skorpion. 
Fast det känns visst bara som ett getingstick har jag hört. 
🌋
Sen är ju öarna rester av vulkanutbrott. Så vi får väl se. Kanske börjar de ryka lite 
med medan vi är där 
(null)

Men nu fokuserar jag på alla de bra saker som fina Ci peppade med igår! 
(null)
Trevlig resa till oss! 

Adhd morsa med resfeber...

(null)
Suget efter att ge sig ut i världen blev för stort (trots adhd-dämpande medicin och skral ekonomi). Det gäller ju att se möjligheterna i livet och på det är jag ju ganska bra. 
(null)
Men att boka en resa med tre dagar tillgodo, utan att ha ansökt om ledigt för barnen och alla sommar kläder undanstoppade  i garaget i tio olika påsar och kartonger är inte jättesmart.  (null)
Jag känner stress. 
Dessutom ska jag åka själv med två av barnen vilket jag aldrig gjort förut. 
M är ju den som alltid fixar allt det där ekonomiska, passiska och praktiska om man säger så... men han är enormt stöttande trots att han inte ska åka med själv.🙏🏼
Scary. Men det känns ändå så rätt.
(null)
En annan sak som känns Scary är hajar. 
De finns där nere i Kap Verde. 
Så klart de gör, 😬 Atlanten är stort och helt plötsligt simmar de på en liten ögrupp full med badande turister... Yammi.... vi kommer bada mestadels i poolerna... så är det. 
(null)
Nervositeten tar ut sin rätt. Mattad av oro inför hamnade jag i soffan efter att ha rotat fram alla kläder i förrådet. (Och jobbat innan med ) 
(null)
Benen upp mot väggen ock andas lugnt.
Hjälpte inte ett dugg. Jag är fortfarande spänd ock orolig. Har en tuff dag framför mig imorrn med besök på BUP och jobb efter det. Energi krävande som bara den...
(null)

Nu måste jag sova. Ha en fin dag 🙏🏼

(null)

(null)

(null)(null)


(null)
Priorities!

Idag är en ny dag. 
Det är lördag och snön ligger i vackra vita drivor på baksidan av huset. 
Blåsten har format nysnön som  i  frysta vågor. Så underbart vackert att jag nästan glömmer allt elände som snöfallet ställt till med det sista dygnet. (null)     
Spår efter J som stark ock tålig kliver upp halv 5 en lördagsmorgon för att göra sin praktik inne i stan. Jag är grymt imponerad över henne just nu. Och,,,, hon äter frukost innan hon går🙈! Ni som har tonåringar hemma kanske kan relatera till min förvåning över detta 😘

Än är det för mörkt ute för att kunna ta bra bilder av konstverket på baksidan , så vi får hålla till godo med den lilla drivan som letat sig in genom springorna i uterummet🙏🏼
(null)
Jag har varit uppe sen kvart över fem, jag höll J sällskap vid frukosten, jag vet att hon tycker att det är mysigt. Sen var det som om jag också hade sovit färdigt så jag la mig i soffan och scrollade  runt på sociala medier en stund.
(null)
Där snubblade jag över en video av den helt undebara instagram-profilen @kristinakuzmic
https://www.instagram.com/kristinakuzmic
Hon finns både på insta, fejan och youtube och har ett för mig viktigt budskap om vad som är viktigt på riktigt liksom...  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
#priorities
nu väntar jag med spänning på snickaren som ska komma och installera vårt badkar.. så att jag också kan göra rätt prioriteringar.
🙏🏼
(null) 
(null)

(null)

Så har jag också börjat att följa @khrystyana på instagram.  Hon beskriver sig själv som en   "body-positive-activist-modell och menar att vi måste kunna "få" vara som vi är.  (null)
Inte för att någon står och stoppar oss från att lägga upp bilder som dessa, ingen har ju någonsin sagt till mig att mina lår inte får vara gropiga av celluliter. Men ändå. Det är så det är, som en slags hemsk samhällsnorm att alla ska vara vältränade slimmade fotomodeller. 
Typ.
(null)

(null)
https://www.instagram.com/khrystyana

Jag vet ärligt talat inte hur många gånger jag tänkt på hur jag ska sitta på bilder för att mina överarmar inte ska se groteskt stora ut från sidan! 
Eller på hur korta mina shorts får vara när mina ben inte ser ut som på en sprinter-löpare..... 
Eller hur många gånger jag har hört hur kvinnor inte kan visa sig i bikini för att de fått såna bristningar efter graviditeter... 
var står det nånstans att man inte får ha bristningar? 
Eller gropig rumpa?? 
Var kommer dessa ideal ifrån...
😞
Khrystyana står för något som jag tycker är viktigt för att  vi ska få till en ändring  på lång sikt.  (null)
Hon vågar visa sig som hon är. Som så många av oss kvinnor faktiskt är. Med stretchmarks, lår med celluliter , gropiga rumpor ock vågiga magar. 
Tänk om fler modeller, mannekänger, ock skyltdockor såg ut som mååååååånga av oss faktiskt gör, på riktigt? Då kanske fler skulle känna sig Good enough, jag duger som jag är liksom. 
❤️
Kram