The power of ”To-do-lists”

"Ledig" dag idag. 
Dagen då jag vilar från jobb, ljud, intryck och annat dränerande. 
Dagen är välbehövd för jag har gått med andan i halsen varenda dag på jobbet den senaste tiden. Det känns som om en elefant sitter på bröstkorgen och gör det tungt att andas, så irriterande.... (null)

En envis förkylning i kombination med tankar inför nationella prov, oro inför att hålla i 10 utvecklingssamtal, skriva bedömandemål i ämnen (trots att jag jobbar med små barn) och en kommande födelsedag i familjen, gör att stressnivån är skyhög. (När det gäller min egen födelsedag har jag ju rätt att avstå firande men barnen vill ju gärna få fylla år i frid och fröjd vilket inte riktigt är möjligt om vi samlar alla inblandade  i vår släkt längre tyvärr.) 
     (null)

Jag har svårt att hantera min oro inför saker som ännu inte hänt, jag har inga egentliga redskap till hur jag ska göra det och detta  leder till att jag oroar mig massor vilket äter upp min energi och jag blir extremt trött. Troligen är det också därför förkylningen inte släpper utan hela tiden startar om på nytt.  Jag kan  inte stoppa mina orostankar i små röda presentkartonger som man gör i KBt-terapi, kanske kan jag få vägledning av min arbetsterapeut till hur jag kan jobba med detta....
(null)
Ett sätt att minska oro är att skriva listor. 
Min "lediga" dag är 10 punkter lång, men då ingår avgångstid hemifrån, var jag ska parkera, när jag ska vara hos min arbetsterapeut Josefine, när mötet på Js skola börjar och så vidare. (Jag ska få träffa rektor på skolan för att diskutera anpassad studiegång... hoppas att de jag kommer möta har goda kunskaper om NPF. Det gör ju saken lite lättare på en gång...)  (null)
För att minska all frånvaro på jobbet har jag valt att lägga möten med arbets terapeut och dylikt på tisdagar. Nu känns det inte som ett så klokt beslut eftersom jag då inte blir riktigt ledig. Tisdagar borde istället vara dagar då jag vilar mentalt, går promenader i skogen och annat som är bra för själen. Inte bra för andra...
(null)
Nu är det dags att gå och duscha, jag har tider att passa. Jag har skapat mig struktur för en dag som kommer kräva en del mental ansträngning av mig, jag har en plan, en check-lista och det känns skönt.  (null)