Sunday lovely sunday

Vi konstaterade just att det inte känns som söndag idag. 
Det har varit en bra dag sa J, som om söndagar inte är det i vanliga fall, men jag håller med. I dag var en osedvanligt bra söndag och "tillbaka-till-jobbet-imorrn-känslan har inte infunnit sig ett dugg. 
Kanske är det för att vi sakta men säkert lär oss att leva i nuet? 
(null)
 Det är inte varje dag man får uppleva känslan av mjuk lamm-ull under handflatan. 
Eller att se lilla lammet Juno vifta på svansen av överlycklig glädje när husse dyker upp... sånt gör att man vill stanna tiden en stund och bara njuta.
(null)
Helt fantastiskt. 
Juno bor "med människofamiljen" just nu  efter att ha blivit bortskuffad av sin mamma. Han har sin flock där just nu.
(null)
Så kan det gå ibland, då får man rycka in och hjälpa till att mata den lilla😍
Jag gissar att Lilleman haft en ganska underbar dag med vännen och alla djur idag, efter att ha sovit över där i natt(null)
I fårhagen på sightseeing... de bor så mycket bättre till än jag😍

🙏🏼
Skönt med vänner man känner sig trygg med. (null)
🙏🏼
(null)

Medan Lilleman sov borta passade vi också på att ha lite äventyr.... här befinner vi oss smygandes bland snår och ris för att få en glimt av huset som vi ock en miljon andra ska titta på nu på tisdag... (null)
(Mäklaren har satt ett alldeles för lågt utgångspris och antingen får vi veta varför nu i veckan eller så gör han en fuling för att dra igång en sjuk budgivning...) men det får man ju inte så troligtvis finns där en bra förklaring  (null)
Vi passade på att gå en sväng och fascinerades av hur vackert det är där vi bor. Jag har bort större delen av mitt liv här men igår var första gången jag lyfte blicken och verkligen såg all skog runt omkring... (null)
Sverige är fantastiskt ...
(null)

(null)

(null)

(null) (null) (null)
Uppe på kastalen. Där kan man va. Det är sen gammalt...
😏

(null)
Min nyfikenhet fanatiserade snabbt ihop att  de stenar vi passerade låg i vissa formationer som påminner om forntida gravfält. Så spännande att leka arkeolog en lördagskväll 😁

(null)
Så spännande! 
Värmen tar på den lilla i familjen. Så att svalka sig i mormor och morfars pool var skönt innan kvällningen... (null)
"Jag kan simma!!"
(null)

Tack alla inblandade för idag. 
Love U
❤️❤️❤️
ADHD-mamma🙏🏼

Just idag kunde jag för första gången i hela mitt liv se på mig själv med en ödmjuk och vänlig blick...

 
Jag insåg plötsligt att SHIT, jag har ADHD! och det är inte bara en diagnos på ett papper utan det står för något mer! 

Mina barn har samma svårigheter som jag och helt plötsligt bara så där så insåg jag vilken jävla kamp vi lever i .....

Förväntningarna på oss själva från oss själva men även från omgivning och samhället är sjukt höga! Vi förväntas inte fungera annorlunda utan ska passa in i en norm som  kanske passar för 80 % av alla andra... 
Hur går den ekvationen ihop?
Inte alls.
Men så satt jag där ock läste om mammor med ADhD som har samma förväntningar på sig som mammor som alla andra och insåg plötsligt hur himla bra det går ändå. 

Jag fattade plötsligt varför jag alltid haft så svårt att ha ordning vid ex läggdags. Hur ska jag egentligen kunna ha disciplin ock ordning på Lilleman när jag inte kan ha det på mig själv?


(null)


Hur ska jag kunna övertyga någon om att den ska göra saker på ett visst sätt bara för att, när det känns totalt oviktigt och ibland helt obegripligt för mig?? 

(null)

(null)


(null)


Här följer 10 konkreta lätta att ta till sig tips från Coachen "Additude" om hur man faktiskt kan strukturera upp livet a little och få lite mer ordning och reda... 
(men för guds skull, glöm aldrig bort att du som ADHD-mamma har ett tufft uppdrag. Var snäll mot dig själv ock ha överseende med att ibland (nästan dagligen) 😂 kör det ihop sig lite och du utsätts för  upplevd provokation, irritation  eller varför inte en redig EXplOsIoN...)


(null)

(null)
(null)
Sant ...


(null)     
Här behöver jag träna mer... eftersom jag har lite svårt att lära mig av mina misstag behöver jag liksom upprepa dem många gånger innan jag kanske eventuellt lär mig att manövrera bort spända situationer😅

(null)

Jadå.... 
  (null)
Ser med spänning fram emot torsdag då en sjukgymnast ska komma till min arbetsplats och se hur hon kan hjälpa mig på plats🙏🏼❤️

(null)
Där finns det en del att göra...

(null)
Det här är något som vi lärt oss skämta om. Det fanns en tid då mina förväntningar på middagarna hemma (framför allt frukostarna) var att jämställas med Corn Flakes familjens evigt leende lugna mysiga sammankomster... 
man lär så länge man lever som tur är...

(null)
Tränar på det... och snart kan jag utan att få dåligt samvete✌🏽

(null)

Känner att vi får fint bemötande av våra familjer. Det är sååå viktigt tycker jag att människor runt en möter med förståelse..


(null)

Funkar detta även då köksredskapen ryker?? 
Långhelg

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag tror att jag skulle kunna vara ledig ett tag till...