Vrsar - Kroatien

 Vi kom iväg i skaplig tid. 
Vi har ju blivit lite bra på det... (null)
Efter att ha snurrat runt lite och letat efter en ATM rullade bilen vidare mot nya mål..
(null)


(null)

Det är som om vi vill ock försöker prova något nytt men ändå dras mot det steniga landet Kroatien.
Allt känns "som vanligt" när vi rullar de få milen genom Slovenien och sedan över gränsen in i Kroatien 
Mer förståeligt , inte lika läskigt som ett främmande land.  Man känner till vägtullar, vägar, städer , resekulturen och känner igen miljön. Tryggt ock alldeles underbart! 

(null)

(null)

(null)
Billigast att tanka är det i Slovenien, där kunde vi också ta ut pengar (EURO, inte såååå smart när man ska till ett land med KUNA som valuta😅. Men vi passade också på att fylla på vår Dars-Go-box som man måste ha när man kör tung bil på motorvägarna i Slovenien, lättare bilar har istället  Vinjette.
(null)
M har gått med i en Facebook-grupp för oss som åker bil /husbil till Kroatien och däri fick vi tips om camping Porto Sole i Vrsar. 
(null)
(null)
Betalstation för motorväg i Kroatien. (null)
Vägen ner till Vrsar var lite skuttig kan man säga och trots att den bara var ca en mil lång kändes som en evighet och att halva husbilen skakade loss på vägen! 
(null)
Framme på campingen var det äckligt varmt. Från en bilfärd med iskall AC till ca 38 grader i skuggan ute höll jag på att smälla av..  pricken över i var också campingens system att hitta lediga platser ! Man får en karta över området samt en A4 med alla lediga pitcher samt hur länge de var lediga. Sen var det bara att vandra runt i värmen tills man hittade rätt plats- placera den som inte kör på pitchen som vakt ock därefter gå och hämta Husbilen uppe vid receptionen och parkera på platsen... (null)
Det blev plats 167 och den var bra. 
Vi lärde oss att man inte ska använda vanlig elsladd om man vill ha en kall kyl ock köra ACn. Det är inte tillräcklig malla i den..
(null)
Men har man gasol så kör man kylen på den för utan AC kan det bli tufft i värmen framför allt för filosofer som inte fixar värmen så bra..
(null)
Man kan bada också för att överleva dagen. Det funkar också! 
(null)



(null)
Hörs snart! 

Kommentera här: