Italy next!

Eftersom vi gick upp tidigt och avverkade bro-besöket innan de flesta andra, så kom vi även iväg tidigare än de andra. Bra bra. 
(null)

(null)
En av fördelarna med att bila genom Europa är allt vackert man får se på vägen. Ock som jag skrivit förut blir det vackrare ju oftare man undviker de stora vägarna ock kör genom byar  och landsbygd. 
(null)
Tyvärr blir inte bilderna så bra när man fotar i farten genom en ruta täckt av tusentals döda insekter. Men de kan ju ändå ge en hint av vad som finns utanför ! 
(null)
När vi passerat Brennerpasset hade vi inte mycket till val då det gällde vägval utan hamnade på Autostradan. Det kostar att åka även på den, i Österrike har vi en GoBox på rutan som tickar ner vid betalstationerna. I Italien passerar man betalstationer där man får en biljett då man åker på motorvägen och betalar när man åker av. 
(null)
Vägen efter Brenner är smal för att vara motorväg och halvvägs ner mot Venedig smällde det till rejält i sidan på husbilen. En lastbilschaufför tutade på oss men det fanns ingen möjlighet att stanna där och då utan vi fick kolla vad som hänt vid nästa stopp. Vi tror att ett av lastbilens spännband slagit ihop med vår backspegel för den hade gått isär lite, det var det enda skada som syntes.
(null)
(null)
Strax innan vår avfart blev det stopp men som tur var verkade ingen större skada vara skedd. En lastbil med hö som fått sladd typ..
(null)
Så var det dags att svänga av Autostrada. Ett halvnervöst moment eftersom vi förra sommaren fastnade i en sådan betalstation någonstans i Italien. Vår biljett funkade inte och den kvinnliga rösten i betalautomaten pratade bara Italienska i 180. Bommen var nerfälld och bakom oss växte kön med irriterade bilister som ville komma fram. Vi kom ingenvart och fick lite småpanik. Det slutade med att vi fick en ny biljett med en slutsumma på maxtaxa 80 € att betala hemma,  eftersom biljetten vi hade inte var "läsbar"..   det löste sig dock efter kontakt med  Italienska vägavgifts-nånting så vi fick betala 10 € istället.. 👌🏻
(null)
I år kom vi igenom utan problem ock snart var vi på den italienska landsbygden. Det är vackert men platt på den här sidan av Italien. 
(null)

(null)
Liksom förra året åkte vi på andras rekommendationer på bra ställen och "bästa campingen". Jag hade lite vemod i mig eftersom det var "fel" sida mot där vännen Iris med familj befann sig. Men vi hade bestämt oss för slutmål Kroatien och då funkade det inte att ta "vägen förbi" där de var i Italien. 
(null)
Liksom förra året hamnade vi på "Venedig-sidan" där marken mer eller mindre består av sumpmark och myggorna frodas på en så fort man vistas ute efter klockan 6 på kvällen🤪. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi stannade till vid en mataffär på vägen till "campingen" . Jag var rätt trött i huvudet, klockan var sent  och jag hade som uppdrag att handla mjölk och nåt att stoppa i munnen på kvällen. Hög musik skrålade i högtalarna och ivrigt tjatter runt av både italienare och turister gjorde inte saken bättre.. efter mycket letande  hittade jag nåt som kunde vara mjölk ( det fanns bara två olika sorter att välja på ock en liter kostade över 15 kr! ) men det gick att dricka dock! 

(null) 
Jag lyckades skrapa ihop lite ätbart och efter att ha haft besök av 30 myggor på ryggen när elen skulle sättas på campingen var det rätt skönt att bara vara inne i ACn i husbilen! 
(null)







Kommentera här: