Leipzig med husbil....

Ok.
Då har vi faktiskt lärt oss lite saker idag. 
Som  till exempel kan jag berätta att det är rätt dumt att ge sig in i en tysk storstad med en husbil på 8 meter. Speciellt när det är sommar, vägarbeten överallt och fredagseftermiddag.
(null)

(null)

(null)

(null) 
Vi tillbringade en och en halv timme i Leipzig  med att försöka hitta till en parkering utan tak nära Primark, men det gick bara inte. När vi baxade och vände vid ett torg mitt i centrum såg folk på oss som om vi var helt bakom... förutom en kille som gav oss tummen upp med ett brett leende. 
(null)
Det är bittert att missa en shoppingrunda på Primark och jag kände mig så besviken!! Men men.  Vi kände båda att tiden runnit iväg och alla 3 ville vidare så vi åkte.. (null)
(null)
(null)


(null)  (null) (null)     
Stundom regnade det brutalt och vädret ock vägarbeten gjorde att vi inte kom så långt som vi tänktu utan letade upp ock slog läger några mil sydöst om Leipzig nära staden Jena.  
(null)
Jag har det superjobbigt med att komma till nya campingar. Jag vet inte varför egentligen, för jag ska ju inte köpa den, inte bo där för evigt eller så.... men det oroar mig att inte känna till saker eller för att servicehusen ska vara för hemska...
(null)Men.
 Efter år av träning på att möta och bearbeta känslor ock tankar utifrån att de är just bara det, så löste sig även de små obekväma ångest-puffarna(null) 
En sak till vi lärt oss, som vi iofs redan visste, var att alltid ha kontanter... 
(null)
För när man väljer att inte åka autobahn och sova på parkeringar utan istället leta upp små campingar lite off-road så att säga, så är det inte säkert att de tar kort. 
Alls.  (null)

Mannen i receptionen på Camping und Ferienpark bei Jena hade dock lösnlngar på det problemet.. om vi hade en pistol kunde vi ju få pengar lite varstans . Eller så kunde vi få hans bankkontonummer och föra pengar den vägen. Vi valde att skramla ihop alla mynt och sedlar vi hade och hade råd att betala de 21,50€ som det kostade att bo på campingen över natten. 
https://www.google.se/search?q=camping+%26+ferienpark+bei+jena&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=sv-se&client=safari#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:nav,rc_ludocids:7801030603366282672,rc_q:Camping%2520%2526%2520Holiday%2520Park%2520In%2520Jena,ru_q:Camping%2520%2526%2520Holiday%2520Park%2520In%2520Jena
(null) 
Vi lagade kycklingkebab i husbilen istället för att äta friterad mat på papp-tallrikar i deras Biergarten och  slapp på så sätt råna någon för att äta oss mätta!
Bra där.
Dessutom är kycklingkebab förbannat gott och lättlagat när man campar. Lite Dörnerkebab-flarn, Libabröd, sallad,tomat, lök, vitlöksdressing och några skedar kokt ris och maten var check! 
(null)

(null)
När man sitter hela dagarna känner man sig lätt som en Heffaklump och för mig finns en risk att ryggen blir stel ock magen packar ihop. Därför är det viktigt att röra sig så mycket man kan när man kan! 
(null)
Så efter maten tog vi en lång promenad runt "sjön". Tyskarna har nog en annan syn på vad en sjö är. De är inte alls som våra svenska naturliga sjöar, utan känns mer som utgrävda lerhål med grumligt vatten som jag skulle ha mycket svårt att bada i ... vem vet vad som finns där under ytan 
😱
(null) (null)
Här uppe surrade det  friskt  a v ge tingar eller bin men vi s åg ingen  k u pa . 
(null)
Promenaden runt sjön var lagom lång och mycket rofylld och vacker ock gick som genom en stor park med spår av forna dagar med full fart ock familjeaktiviteter.. 
(null) (null)
(null)
(null)
Nu stod bänkar tomma ock ingen hade nog sålt glass genom luckan på den gamla kiosken, på många år.
(null)

(null)

(null)


(null)
Eller tagit ett dopp i den lilla poolen  (null)     
Som fungerade superbra att köra radiostyrt i!  (null)Gungor och andra leksaker var inkompletta men en del aktiviter fanns kvar att roa sig med🤪
(null)
(null)


(null)
På tal om ofräsha servicehus....
(null)

(null)
Telefonen var kaputt! 

(null)

Disco Dose.. 
numera privatbostad om jag tolkade den lilla gula skylten rätt . 
 Skulle vara kul att se hur det såg ut då på den tid som det begavs sig. När ferienparken hade sina glansdagar.. (null)

(null)


(null)

Camping und Ferienpark an Jena har sett sina bästa dagar. Men vi sov gott och tryggt, det fanns varma duschar ock en härlig park med minnen från förr. Ska ni åka dit nån gång så se till att ha med kontanter och ta inte vägen norrifrån utan kör till Jena först och sen tillbaka 😁 så slipper ni att åka genom femtioelva backar och en drös med små byar på vägen!  (null)

God natt! 



Kommentera här: