Vila för att orka!

Hittade denna fantastiska text på Facebook. Jag skrev den för exakt ett år sedan, på dagen då jag kände mig redo att "komma ut ur garderoben" och visa hur jag egentligen mådde. Nu ett år senare mår jag så mycket bättre och jag fylls av tacksamhet över de människor som betyder mycket för mig. Som finns kvar efter år av konstigheter och tokigheter. 

Det finns så mycket fint i världen och det här har fått mig att vakna upp. De dåliga dagarna som kommer nu och försvinner igen, de är liksom vörda att finnas eftersom jag vet att det finns något nytt bättre på andra sidan av dem. Jag vet ju att jag mår så mycket bättre efter bakslagen och jag vet också vilka jag ska vända mig till under de dagar av ångest ock oro som dyker upp.
Jag vet att 2016 varit ett år av många upplevelser, oro, trauman och panik, men också så mycket kärlek! Så mycket vänskap, så många fina som ställer upp trots allt. Som finns! Så mycket fint att vara tacksam för istället för att vara gnällig; tjurig och otacksam. 
Skriv inläggstext 

Till alla, som liksom jag, kämpar med att finna ro.
Mod att bara vara.
Mod att släppa och låta saker vara som de är.
Till alla som liksom jag, kämpar för att släppa på allt det perfekta, duktiga, präktiga.
På bilden av hur allt "ska vara" i en värld av Cornflakes-familjer.
Till alla som liksom jag, kämpar med att hantera alla intryck , känslor och händelser som är livet.
Till alla, som liksom jag, kört över sig själv gång på gång med mottot "ge aldrig upp" , "you can do it". 
Till alla er,som liksom jag, gång på gång klarat allt, bara för att det är sån du är, utan att en enda gång tillåtit dig själv att vila, vara lat. Som utsatt dig för den lömska smygande inre stress som sakta bryter ner den del av dig själv som är så viktig för allt i ditt liv. 
Din hjärna. 
För alla, som liksom jag, låtit allt gå före sig själv, som liksom jag fått stanna upp mitt i livet och ta en paus, helt ofrivilligt, eftersom den viktiga delen av dig, hjärnan, stängt av alla de funktioner du behöver för att klara din vardag, för att rädda sig själv från den  destruktiva 
Livsstil du valt att utsätta den för. 
Till alla er, och alla andra som kämpar med att klara allt, säger jag, 
våga vara lat, våga bara vara, våga vara nöjd med den du är. Våga vara stolt över att varken du eller någon annan är perfekt. Våga säg nej.
Våga älska och leva här och nu. 
Våga vara rädd. 
Var rädd om dig.
Och ha ett alldeles underbart liv❤️🙏🏻❤️
#utmattningssyndrom #vägentillbaka 
Tack alla fantastiska nära & kära för att ni funnits där i alla ups and downs.(ni vet vilka ni är☺️)För att ni orkat lyssna, lyfta & har sett. Och för att ni fortfarande gör det. ❤️❤️❤️
Tack för bilden som säger så mycket Christina!

Så ja! 

Jag är lat!
Äntligen har jag lärt mig att för att orka måste jag vara lat!!
Jag måste vila mitt huvud då och då för att orka med allt. 
Jag måste göra ingenting kanske till och med flera dagar i rad. 
För mig för dig och för alla runt oss. För om jag inte orkar så drabbar det ju er. 
Jag vilar för att orka!  
Äntligen har jag lärt mig och så får folk tycka vad de vill ! 
Puss på er