Första dagen i Thailand

Nu när Lilleman ändå drar upp mig ur sängen vid 4-5 varje morgon (jet-lagad till tusen) så kan jag lika gärna passa på att skriva ett inlägg! 

Klockan närmar sig sex och jag försöker ladda mig själv med lugn och ro för att fixa en dag som kommer bli lång. 

Idag ska jag ha rast, det är min längsta arbetsdag i veckan så jag ska låsa in mig ock vara i fred minst 20 minuter efter lunch! 

Eftersom min arbetsplats är totalt tom på tysta utrymmen ( om man inte räknar med rummet med sängen utanför skolsyster) så får det bli en sväng till skogen och ladda batterierna. Kanske. 

Annars blir det hörlurar och lugn musik någonstans. Kanske skulle man föreslå ett rest-room a'la Wallenbergs FN-vilorum,  nånstans på jobbet  där man kan vara ifred totalt.

Under tiden jag funderar vidare på den saken så ska jag njuta av lite mer bilder från resan...
Det tog ca en och en halv timme att åka med bussen från flygplatsen till hotellet i Kata Beach. Jag kan tänka mig att det dels beror på att vägsystemet inte är optimalt utbyggt, men också att vi hade sista hotellet på turlistan. Än så länge är värmen inte övermäktig, luften dallrar av förväntansfull ljumhet. 


Varje gång jag reser så tar det en dag eller två att "ställa om". Att landa där jag är just då. Det kan nästan kännas obehagligt att resa de första dagarna, att inte vara hemma. Jag ser på hotellen vi bor på med kritiska ögon, allt "känns fel" på nåt lustigt vis, läget, rummen, restaurangen.. jag vet att det låter knäppt, men så känns det. Som tur är går det över rätt snabbt. Den här gången fick vi ett rum med världens bästa läge, precis bredvid stora poolen och ett par meter från frukostrestaurangen... Utsikt från vår balkong
Samma utsikt fast förbättrad med ett glas rosé .
Vi hittade ett gym
Kata beach
Baksidan..