M O N. D A Y

(null)
Tuff dag helt enkelt....
(null)
En sån dag då man behöver bästa kollegorna, vännerna och all god karma i världen för att mäkta med...
(null)
Och jag har tur på alla plan just idag. Människor som kan stötta när jag inser att jag måste hitta ännu mer balans och ro i själen..
(null)
Jag har kloka kollegor som sätter ord på det jag inte kan förklara och verkligen  vill hjälpa mig att mäkta med arbetet som krävs i mitt yrke. 
(null)
För att arbeta som lärare behöver man ha lite planeringsskills. Man måste kunna organisera material ock sånt. Det kan inte jag. Jag har inte fötts med den förmågan. Däremot har jag en gång i tiden lärt mig strategier för att klara av livet. Jag hade ordning på mig en gång i tiden. Galet bra ordning med koll på allt. 
Men det visade sig ju inte vara så bra ändå. Fast man kan ju inte veta saker innan utan en del lär man sig bara genom att dundra rakt in i dem och falla. 
(null)
Falleri fallera och en liten Ipren på det ! 

(null)
Stunder när det blir "för mycket" hur man nu definierar det begreppet, är ganska otrevliga. 
Det är stunder då minnet är så dåligt att man glömmer vad man nyss sagt. Man minns inte var man lägger saker som man precis höll i handen . Man börjar känna oro över att man blivit sjuk och likgiltigheten smyger sakta sakta in i ens liv. 

(null)
Inga kloka ord hjälper. Man är bara allmänt snurrig och när arbetsdagen är slut är man lika slut själv.  (null)
Galet egentligen att man värdesätter sitt jobb så högt att man glömmer bort att vara rädd om sig själv och sina närmaste. 
Det som är viktigt på riktigt.
(null)

Jag försöker förklara hur viktigt det är att pausa. Att landa mentalt en kort stund för att sedan vara med i matchen igen. Men i takt med att många biter ihop och inte kan pausa så gör jag det inte heller. Trots att jag nånstans därinne vet hur fel det kan bli. 

(null)
Ibland glömmer jag att jag varit i utmattningshelvetet. Ibland förnekar jag all kännedom om det och låtsas att all extra kämp är "bara" adhd. 
Men man kan Inte lura sig själv för länge.   
Näeee serru...
Hjärnan är en klok liten kroppsdel som signalerar tills man lyssnar. 
På riktigt.
Men har man svårt med konsekvenstänk är för mycket stress utan rätt återhämtning en katastrof. 
Fast det märker man ju inte förrän det är försent  
Funkar 
Funkar inte 
Finns ingen gråzon...
Tack och god natt 
❤️(null)

Hipp hipp singelmorsa

Vaknade tidigt i morse. 
Redan halv 7. 
Någon som skulle ha kommit hem efter en natt på stan var inte hemma fast hon skulle vara det, och det stressade igång en del..
Fick tag i henne efter en timme och kunde lugna ner mig en smula. En liten...
Men på nåt sätt var skadan redan skedd. 
Tankarna om vad som skulle kunna ha hänt hade dragit en hel del energi som jag inte hade och sen en riktig tjutfilm på det så var jag urladdad för resten av dan...
M är på skytte hela dagen idag med ock när både jobb och hemmiljö suger energi är det svårt att hitta kraft att orka med ens att le. 
(null)
Jag brukade inte ha några problem med att vara ensam med barnen i mitt gamla liv, men just nu är det lite jobbigt. 
(null)
Som tur är så är jag inte ensam jämt. Och när jag dippar så finns det andra som kan stötta... (null)
I fredags gick jag och la mig vid 18. Två dagar med stillasittande möten och planeringar gav mig till slut en känsla av panikångest och total förvirring. Det är som att ju mer stressad jag blir över oredan i mitt liv, desto värre blir den... som en ond cirkel av adhd-vågor som aldrig slätas ut. Jag försöker landa i att jag faktiskt saknar förmågan att utföra det jag eftersträvar så mycket. Men det hjälper inte ett dugg. Somliga kan stänga dörrarna till kaoset och titta åt ett annat håll. För mig finns  bilden kvar på näthinnan tills jag gjort något åt den. 
(null) (null)
Igår blev det övningsköra med W. I stan. Det går bra tycker jag . Jag tror att hon smygbokat sitt teoriprov, hon är som sin mamma och lägger i högsta växeln först när det brinner i knutarna nämligen....
(null)
Jag har lyckats få ordning i en låda hemma i allafall. Lite stolt över den...
(null)
Bästa sällskapet igår 


Hittade den här bilden på nätet förut. Den säger lite allt om läraryrket nu för tiden...
(null)

(null)
På eftermiddagen idag tog jag mitt vuxenansvar och rymde från mina barn en liten stund. Har fått tips att göra så ibland då saker står mig upp i halsen. Att gå ut . Andas, och röra på mig.  Funkade idag med. 
Landade och mådde mycket bättre efter den stunden . Fick ihop ännu några tankebanor i oredan och bad en kollega om hjälp att få en överblick. Hon blev glad att jag frågade ock ville gärna hjälpa mig. Så jag hoppas att hon kan bringa lite ordning i oredan på jobbet.  
Jag kan även få hjälp att rensa högskåpen fyllda med papper om jag vill... ska bara lägga undan allt jag vill spara först 🤪(null)
Nej., helt seriöst så funkar det inte att göra så. Jag måste röja bort för att som jag nämnde nyss, allt jag ser finns kvar så det går inte att lura mig alls 
God natt ❤️

Att vara ute i god tid....

Ibland blir jag lite sen på morgnarna. 
Eller förresten. 
Det händer oftare att jag är sen än att jag är ute i god tid. 
Efter sisådär 3 års funderingar så har jag kommit fram till att jag funkar som bäst då jag är ute i sista stund. 
Jag får igång en fungerande tankeverksamhet och vet exakt hur jag ska göra. 
Men inte när jag har gott om tid. Då klarar jag inte av att tänka alls. 
Gott om tid stressar mig. 
Så. 
Hur gör man då för att vara någonstans i mitten? Hur blir man lagom i tid? 
En KBT terapeut sa en gång "vad gör det om du är tidig?" Och där och då lät det så klokt. Smart. Ia vad gör det? 
Men nu har mina invanda rutiner och levnadssätt tagit över igen .
Det är ju en sak att vara sjukskriven och få livet att gå ihop och en helt annan att göra det när man ska bolla jobb och familj på samma gång... 
men jag kommer till jobbet varje dag. 
Mina kollegor vet att jag har svårt att få ihop mornar ibland men ädndå... 
jag har svårt att acceptera att jag faktiskt på riktigt saknar förmågor att göra vissa saker, och att det är Supersvårt att hitta och minnas strategier som fungerar.....