Mindfulness= self compassion 1.0

Att leta och hitta input på nätet har blivit en form av överlevnadsstrategi för mig. Jag läser något som känns, inte bara känns bra, utan även känns. Så där som att man kommer att kunna växa av att läsa , ta till sig och implementera det i sitt liv liksom! 
Jag tycker mycket om att dela med mig av det jag hittar och jag hoppas verkligen att det är okej att göra det... 😳
Hur som helst. 
I sökandet efter mindfulnes övningar ramlade jag över den här texten på Yogobes hemsida. Texten är viktig för mig eftersom det som står är för mig. Kanske kan någon mer känna  igen sig i den,kanske inte. 
Men den växer varje gång jag läser den så , varsågoda! Som vanligt har jag klippt och klistrat ut de (för mig) viktigaste delarna. 
Hela inlägget finns att läsa på:

https://yogobe.com/se/blog/ta-hand-om-dig

Kram! ❤️
En skön eftermiddag

Min lille prins har gjort sin mamma stolt igen. Med vännen på picknick i lekparken förut, kom några andra vänner dit för att leka tillsammans. 
De började kommentera lillemans väns smörgås, äcklig, sa att de kunde trampa på den och kanske slicka lite på den. Då tog min lille son Med sig vännen hem igen, arg och irriterad över de andras beteende. Jag blir så glad att han vågar stå upp mot 3 äldre killar, att han vågar lyssna på och följa sin inte röst som säger att det killarna gör är fel. 
Underbara förståndiga unge. 
När han efter en stund tittar på dem över häcken säger den ena "va glor du på?" Och forsätter sedan leka. Alltså. Jag försöker förstå varför man beter sig på ett visst sätt. Varför man måste bete sig illa då man möter någon? Men jag finner inga svar. Jag förstår inte! 
Några minuter senare ville de komma in och leka hos oss. Jag sa nej. Det räcker med vännen från förskolan. Vi får se om de ses på fredag. Och om de orkar vara trevliga.... För imornn ska en annan gammal dagisvän komma ! 
Mindfulness på balkongen i underbar eftermiddagssol!
Vännerna på promenad.

Jag älskar då solen ligger på mot sovrumsfönstret.


Zombie

Så där ja. Efter 2 och en halv timme i soffan är jag uppe och försöker väcka min trötta kropp, det är dax att hämta lilleman och vännen.
Jag hoppas att det kommer gå bra och att de kommer orka med att leka. Annars kan jag ju alltid sätta på ett barnprogram från 70-talet , det piggar ju alltid upp. ☺️
Jag har en del Saker jag behöver ta tag i. Betala yogan, (och se om jag har rätt till friskvård längre), beställa foton från barnens fotograferingar, osv. Innan vilan i soffan sköljde stress över mig av tanken på måsten,men nu är jag mer i zombie-stadiet. Lite loj och seg. 
Kram