Tänka lite tankar

Tänkte, att jag nu när jag ändå har tid att tänka, ska ta tillfället i akt att tömma huvudet på lite tankar. Tänka och tänka klart liksom! 
 👌🏻
Det är som att min hjärna, när jag är ledig, tänker allt jag inte haft tid att tänka på, på en och samma gång. Det tar en kvart extra att gå upp varje morgon för att jag behöver tänka klart ock reda ut saker innan jag är redo att möta dagarna! 
(null) En av alla tankar som poppar upp är en trevlig och glad tanke som handlar om vänskap. 
Jag har alltid haft svårt att hålla i sociala kontakter. På alla håll, det är liksom bara så det alltid har varit.
Jag har nu i vuxen ålder börjat att förstå hur himla otroligt viktigt det är att små tjejer med "inåt" (eller "utåt)"-adhd får hjälp och stöd i sina relationer redan från början. Men det är inte lätt eftersom många av oss små adhd-flickor ju inte märks när vi är små , så hur ska man veta att vi behöver hjälp med saker? 
I boken "ADHD, Från duktig flicka till utbränd kvinna" av Lotta Borg Skoglund kan man läsa om det (och mycket annat.)  (null) 

Jag har rätt lätt att få kontakt med nya personer, älskar att lära känna nya bekantskaper, låta mig inspireras, utmanas, irriteras, krympa eller växa i deras närhet. 
Jag lär mig ofta rätt snabbt vilka personer som ger eller tar energi och nu när jag närmar mig slutet på det här resonerandet, så närmar jag mig också tanken jag tänkte berätta om! 
För några år sedan fick jag en ny vän, en sån vän som ger mig otroligt bra energi, utmanar mina tankar, ifrågasätter och stöttar i precis lagom mix. Vi tappade kontakten under en period men nu har vi tagit upp den igen  och det gör mig så glad! Varje gång vi setts så känner jag mig starkare och mer lättad än innan. Och jag är så tacksam att vi hittat tillbaka till varandra 😇🙏🏼. 
(null)
En annan 💭 tanke som finns i mitt huvud är att jag på riktigt oroar mig över hur vi människor överkonsumerar och låter planeten Tellus ta smällen. Jag såg filmen som David Attenborough gjort och grät när jag såg en ensam förvirrad orangutang sitta högst upp i ett luggslitet träd alldeles utan sin gamla trygga regnskog.
 "Bara" för att vi människor bestämt att vi ska skövla ner regnskog på Borneo för att kunna odla palmer att utvinna palmolja ur.

(null)
Det är sjukt mycket skog som försvunnit de senaste 50 åren och jag kan inte förstå hur vi människor tänker. Är vi den enda arten värda  att bo här på jorden? Har vi tänkt tanken klart, att om vi tar död på allt vilt och ociviliserat i slutändan faktiskt tar död på oss själva med? 
(null)

Ingen mer palmolja för oss tänker jag är ett första steg. Ingen kan ju göra allt men alla kan göra något....
(null)
Den sista bilden är från en annan hotad regnskog. 
Amazonas.
Vad håller vi på med.
😥

Sedan ungefär 7 år tillbaks i tiden så har jag fått ärva kläder till Den lille filosofen. Fina kläder som sedan gått vidare till andra barn efter oss, knappt använda. 
Jag tänker att även det är en del av den hållbara utveckling vi behöver för att stoppa överkonsumtionen vi människor satt i system. 
(null)     
Jag har också anammat ärvandet av andras kläder och när jag tänker efter är det ganska ofta som jag köper kläder av andra. Min favoritaffär i det syftet är "Busfrö". Jag hittar  alltid något där när jag kliver in! Fina kläder för en lagom summa, ock som sagt, ett bidrag till att minska överkonsumtionen i världen. 
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

 
Den sista tanken jag tänkt skriva om gör mig så arg och tar så mycket plats just nu att den får ett eget inlägg!
Tack för nu 
🙏🏼